vitamina-c-pulbere

Vitamina C pulbere 150 grame

48.00 lei

Alcalinizanta si antioxidanta,  Vitamina C Alcalina Forte intăreste sistemul imunitar, lupta impotriva virusilor şi bacteriilor, normalizeaza metabolismul, neutralizează aciditatea. Vitamina C Alcalina previne și trateaza anumite forme de cancer.

Categorie:

Descriere produs

Vitamina C alcalină forte – pulbere 150 gr

Ce este vitamina C ?

Vitamina C este un nutrient esențial în menținerea vieții organismului uman. Vitamina C este implicată în numeroase procese metabolice: metabolismul glucozei, al colagenului și al acidului folic, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, în procesele metabolice care ajută la absorbția fierului în tubul digestiv. Vitamina C este necesară pentru sinteza dopaminei, noradrenalinei și adrenalinei în sistemul nervos.

Compoziția Vitamina C alcalină forte:

Vitamina c alcalina forte are urmatoarele ingrediente: ascorbat de calciu* – (93%); extract hidroalcoolic uscat 10:1 din semințe de grapefruit (Citrus paradisi) (7%); hidroxipropil metil celuloză.

*100 mg de Vitamina C alcalină forte conțin 93 mg ascorbat de calciu, echivalent a 76,8 mg de acid ascorbic (96% DZR conform Directivei 2008/100 CE)

Vitamina C alcalină forte contribuie la:

–  menține și întărește sistemul imunitar,

–  susţine organismul în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor,

–  ajuta la formarea globulelor roşii,

–  protejeaza celulele împotriva stresului oxidativ,

–  normalizarea metabolismul energetic,

– ajuta la funcționarea normală a sistemului nervos,

–  menține sănătateai psihica,

–  sintetizeaza colagenul, necesar pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, gingiilor, pielii și dinților,

–  reduce oboseala și extenuarea,

–  ajuta la regenerarea formei reduse a vitaminei E,

–  crește absorbția fierului,

–  previne afecțiunile cardiovasculare,

–  protejeaza organismul în fața acțiunii microrganismelor periculoase precum paraziții, fungii, virușii sau bacteriile care nu suportă mediul acid,

–  trateaza infecțiile provocate de diverse microorganisme, bacterii, viruși, fungi.

Vitamina C alcalină forte este indicată pentru:

– suplimentarea dietei zilnice cu vitamina C și prevenirea carenței de vitamina C (care poate duce la boli grave, precum scorbutul);

– adjuvantă în astenie, surmenaj fizic și intelectual;

– trateaza anemia cauzată de absorbția defectuoasă a fierului;

– adjuvantă în afecțiuni virale și microbiene, cum ar fi gripa, rinita, sinuzita, laringofaringite, cistita, tuberculoza etc;

– adjuvantă în infecții fungice;

– întăreste sistemul imunitar slăbit de diverse afecțiuni, stres, surmenaj;

– adjuvantă în afecțiuni gingivale – gingivită, parodontoză;

– ajută la diminuarea efectelor alergiilor în astm, urticarie;

– ajută la vindecarea rănilor și arsurilor;

potențează efectul vitaminei E;

– diminuează efectul stresului oxidativ;

– contribuie la sănătatea vaselor sanguine și ajuta in tratamentul bolior cardiovasculare;

– ajuta în afecțiuni oculare determinate de vârstă – degenerescența maculară, cataractă;

– ajută la detoxifierea organismului, în special la fumători și alcoolici;

– ajută la afecțiuni hepatice și digestive provocate de alcoolism;

– ajută la tratarea methemoglobinemiei, o tulburare de coagulare a sângelui;

– reduce nivelului colesterolului, previne oxidarea colesterolului ,,bun”;

– previne și trateaza anumite tipuri de cancer (în doze mari).

Cum administrăm vitamina C alcalină forte?

– Adulți: 4-6 g/zi .
– Copii între 6-14 ani: 2-4 g/zi.
– Copii între 1-6 ani: 1-3 g/zi.
– O linguriță dozatoare are 4, respectiv 2 g de vitamina c alcalina.
– Sub supravegherea specialistului se pot administra doze mai mari de vitamina c alcalina.
– Pulberea de vitamina c alcalina se dizolvă în apă, ceai sau suc de fructe și se administrează cu 30 minute înainte de masă.

Administrarea zilnică de vitamina c alcalina, pe termen lung, are efect cumulativ, fără a dăuna stării de sănătate.
Produsul vitamina c alcalină  nu conține substanțe cu potențial alergenic.

Vitamina C alcalină forte-contraindicații

Nu este indicată administrarea produsului Vitamina C Alcalină în cazuri de: alergie la oricare dintre componentele produsului, litiază urinară, hipercalcemie.

Atenționari la folosirea produsului Vitamina C Alcalină forte:

– Vitamina C Alcalină a nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
– Produsul Vitamina C Alcalină este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.
– A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic de vitamina c alcalină.

Vitamina C Alcalina Forte este un produs notificat de SNPMAPS, Notificare nr. AA 7073/28.10,2013

Proprietățile excepționale ale vitaminei C

Vitamina C ne protejează sănătatea

Vitamina C este o vitamină esențială pentru o funcționare bună și corectă a organismului. Vitamina C este cunoscută de asemenea și sub denumirea de acid ascorbic, iar această denumire poate fi găsită pe etichetele multor alimente și produse alimentare. Datorită faptului că organismul nostru nu este capabil să o depoziteze, este necesar să se consume în mod regulat alimente bogate în vitamina C pentru a-i oferi corpului cantitățile necesare.

Alături de vitamina A, vitamina E şi seleniu (vitamine foarte importante și pentru menținerea sănătății și tinereții pielii), vitamina C face parte din grupa principalilor antioxidanţi care combat radicalii liberi, ajutând celulele să se reînnoiască în mod permanent şi să-şi păstreze sănătatea. Ea întăreşte sistemul imunitar şi luptă eficient împotriva oricăror agenţi patogeni, paraziţi, virusuri şi microbi. De asemenea, vitamina C este considerată în prezent cel mai redutabil inamic al tuturor bolilor.

Caracteristicile vitaminei C:

În organismul uman vitamina C se concentrează în principal în glandele suprarenale, în anumite zone din ochi, în mușchi și în grăsimea corporală. Această vitamină este solubilă în apă, iar dacă există în surplus, corpul o elimină prin urină.

Fiind o vitamina hidrosolubilă, vitamina C este foarte sensibilă la căldură, la lumină și la aer. Vitamina C se oxidează (distruge) cu ușurință în contact cu aerul (oxigenul) cu apa cu clor, cu cuprul, cu fumul de țigară și căldura (gătirea alimentelor distruge vitamina C în proporție de 40%). Astfel, dacă doriți să profitați de toate beneficiile pe care le oferă această vitamină, este important să beți sucul proaspăt stors de citrice sau de alte fructe și legume care o conțin și să evitați consumul alimentelor gătite în exces.

Beneficiile vitaminei C:

– Vitamina C menține structura tendoanelor, ligamentelor, oaselor și cartilajelor (a țesutului conjunctiv); tocmai de aceea, vitamina C este foarte eficientă pentru stoparea sau vindecarea problemelor reumatice.

– Împreună cu vitaminele E și A, vitamina C este un foarte bun antioxidant; vitamina C ajută la prevenirea îmbătrânirii și degenerării celulelor, ajută la neutralizarea radicalilor liberi (care sunt celule dezechilibrate care le distrug pe cele sănătoase). Datorită acestor proprietăți excepționale, vitamina C este un element esențial în toate dietele de regenerare și reîntinerire a organismului.

– Vitamina C întărește sistemul imunitar: vitamina C este recunoscută datorită rolului său de prevenire a bolilor infecțioase, a oricăror tip de boli contagioase. Vitamina C este foarte utilă pentru prevenirea răcelilor și a gripei din sezonul rece. De asemenea, vitamina C ajută la vindecarea și la cicatrizarea rapidă a rănilor.

– Vitamina C este un excelent depurativ pentru sânge: această vitamină ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor acumulate în organism. Pe lângă faptul că purifică sângele, vitamina C curăță și toate organele din corp, iar aceasta se observă mai ales în aspectul curat al pielii.

– Vitamina C protejează de efectele nocive ale poluării și ale fumului de țigară (fumul unei țigări distruge între 25 și 40 mg de vitamina C în corpul unui fumător).

– Vitamina C Este foarte utilă pentru scăderea excesului de colesterol.

– Vitamina C ajută la evitarea aderenței depozitelor de grăsime nocivă pe vasele de sânge, iar în plus, întărește pereții venelor evitându-se astfel rupturile și hemoragiile interne.

– Vitamina C ajută la vindecarea rapidă  a fracturilor osoase dacă se ia în paralel cu calciu.

– Vitamina C ajută la eliminarea metalelor grele precum plumbul și protejează organismul de efectele nocive ale substanțelor toxice precum nitriți, insecticide, radiații, diluanți, etc.

– Vitamina C stimulează sinteza colagenului, considerat ca fiind baza intercelulară a corpului.

– Vitamina C revitalizează și regenerează pielea.

– Vitamina C ajută la stoparea îmbătrânirii cutanate premature.

Simptomele deficienței de vitamina C:

Simptomele prin intermediul cărora corpul ne avizează că avem nevoie de mai multă vitamina C sunt următoarele:

– Păr uscat și vârfuri despicate;

– Sângerări nazale;

– Gingii care sângerează și se inflamează (gingivită);

– Formarea hematoamelor (vânătăilor) la cea mai mică lovitură;

– Dinți cariați, cu probleme;

– Creștere în greutate datorită unui metabolism lent;

– O piele iritată, înroșită, uscată sau care se descuamează (dermatită);

– Răni care se cicatrizează greu;

– Anemie, slăbiciune, oboseală permanentă;

– Riduri premature;

– Dureri sau probleme reumatice;

– Oase fragile;

– Mușchi slăbiți.

Când se recomandă doze mai mari de vitamina C:

– Dacă petreceți mult timp în fața monitorului de computer;

– Copiilor pe toată durata etapei de creștere;

– Dacă vă simțiți stresați sau iritabili;

– Când sunt temperaturi extreme (prea cald sau prea frig);

– Dacă fumați sau dacă sunteți expus la fum de țigară, este recomandat să consumați zilnic un suc de portocale sau de lămâie;

– Dacă suferiți de boli infecțioase;

– În timpul ședințelor de chimioterapie;

– În timpul sarcinii și al alăptării;

– După o operație sau în perioada de convalescență după o boală.

Care sunt cele mai bogate alimente în vitamina C?

Cele mai bogate surse naturale de vitamina C sunt următoarele:

Legume: Pătrunjel (frunze), ardei iute, broccoli, hrean, varză de Bruxelles, conopidă, gulii, spanac, varză roşie, varză creaţă, arpagic, pătrunjel rădăcină, păpădie (frunze, tije), roşii, cartof dulce, ridichi, păstârnac, praz, varză murată, fasole verde păstăi, sparanghel, dovlecei, usturoi, salată verde, andive, ţelină rădăcină, sfeclă roşie, anghinare, ceapă.

Fructe: măceşe, cătină, coacăze negre, kiwi, lămâi, portocale, grepfrut, mango, căpşuni, coacăze roşii, pepene galben, mandarine, ananas, kaki, agrişe, zmeură, afine, mure, gutui, mere, avocado, banane, rodii.

Sucurile naturale de fructe şi legume cele mai bogate în vitamina C sunt următoarele: (conţinutul în vitamina C fiind exprimat la 100 g de produs)

– sucul de cătină albă 266 mg

– sucul de lămâie 53 mg

– sucul de portocale 50.95 mg

– sucul de grepfrut 43 mg

– sucul de mandarine 32 mg

– sucul de coacăze negre 30 mg

– sucul de spanac 29 mg

– sucul de fructe de soc 26 mg

– sucul de zmeură 25 mg

– sucul de roşii 14.80 mg

– sucul de ananas 8 mg

– sucul de coacăze roşii 6 mg

– sucul de morcovi 3,78 mg

– sucul de sfeclă roşie 2,90 mg

– sucul de mere 1,40 mg

Se recomandă consumul zilnic al sucurilor proaspete de legume și fructe, preparate în casă, aproximativ 3 pahare zilnic, după preferințe. De exemplu, puteți consuma un suc de citrice dimineața, la trezire, pentru a potența efectele vitaminei C pe tot parcursul zilei.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Vitamina C pulbere 150 grame”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *