3-graviola-gac-st

Graviola cu Gac

170.00 lei

Sucul de Graviola are efecte benefice pe perioada tratamentului chimioterapeutic, cand stomacul este sensibil in aceasta perioada si sucul ajutand foarte mult la stabilizarea lui si ameliorand efectele post-chimioterapeutice. Sucul de Graviola curata stomacul si, din aceasta cauza, se recomanda consumul in mod progresiv, de la putin la mai mult, pentru a lasa organismul sa se adapteze cu acest produs.

Categorie:

Descriere produs

Graviola este un copac vesnic verde, originar din Mexic, Cuba, America Centrala, Caraibe, Puerto Rico si America de Sud. De putina vreme, Graviola este raspandita si in Sud-Estul Asiei, in special in Vietnam. Face parte din familia ananasului Annonaceae. Fructul mai poarta numele de Announa Muricata, Graviola in Brazilia, Guanabana in Spania si Soursop in limba engleza. In popor i se mai spune si copac al ploii, mar custard sau paw paw brazilian. Este un fruct tepos, ce contine o pulpa de culoare alba, cu seminte negre si gust foarte dulce si usor acid. Fructul este foarte mare si are miezul dulce-acrisor de culoare alba. Miezul alb se poate consuma ca atare sau poate fi folosit pentru prepararea de bauturi. Frunzele si fructele acestei plante sunt folosite la tratarea infectiilor, virozelor si depresiei. Triburile din zona Amazonului utilizau frunzele si mugurii pe post de antibiotic natural. Este folosit in special pentru tratarea celulelor tumorale si canceroase dar si ca agent antimicrobian cu spectru larg atat in infectii bacteriene cat si fungice. In general, fructele si semintele zdrobite sunt folosite impotriva viermilor si parazitilor intestinali. Sucul de fructe este utilizat pentru a combate febra rece, pentru a creste cantitatea de lapte dupa nastere, precum si ca astringent pentru diaree si dizenterie. Radacinile impreuna cu coaja si frunzele sunt folosite in fabricarea ceaiurilor cu efect linistitor, considerate sedative, antispastice si hipotensive. Ceaiul de frunze este administrat ca un tonic cardiac, ca un remediu pentru ficat, si tratament pentru astm, tuse si gripa. Mai este utilizat pentru artrita si reumatism.

Pentru obtinerea sucului de Graviola, fructele sunt recoltate manual, selectate cu grija, spalate, curatate prin tehnica numita „peeling”. Se elimina tulpina si baza. Din fructele astfel tratate, se obtine prin sfaramare si amestecare o pasta care urmeaza a fi racita, pasteurizata si imbuteliata aseptic. Aroma variaza de la picant la foarte dulce. Graviola este o sursa bogata de vitamina C, vitaminele din complexul B, precum si fibre dietetice.

Gacul sau Momordica cochinchinensis, mai poarta denumirea popular de „fructul din Rai” sau castravetele amarui chinezesc. Acest fruct creste in zona de Sud-Est a Asiei incluzand Thailanda Cambogia si Vietnam, sudul Chinei si Nord-Estul Australiei, fiind folosit de mii de ani atat in alimentatie, cat si in medicina, fiind considerat un super-aliment. Face parte din familia Curcubitaceae.

Contine numeroase substante active, vitamine(in special vitamina A), minerale, fibre,carbohidrati sanatosi, antioxidanti si enzime; in urma analizelor chimice, acestea releva mari concentratii de antioxidanti benefici organismului.

Fructul de Gac contine o concentratie in vitamina C de 40 de ori mai mare decat cea a a portocalelor. Este mai bogat in licopen (antioxidant care da culoarea rosie) de 70 de ori decat rosiile. Contine beta-caroten de 10 ori mai mult decat morcovii si de 40 de ori mai multa zeaxantina (substanta ce contine caroten) decat porumbul; zeaxantina ajuta la mentinerea sanatatii aparatului vizual, a tineretii si sanatatii pielii. Zeaxentina impreuna cu betacarotenul din componenta, au efect de preventie impotriva efectelor razelor UV.

Efecte: 

  • lupta impotriva cancerului – incetinesc multiplicarea celulelor canceroase, inhiband proliferarea celulelor canceroase, in special cancerul de piele
  • protejeaza impotriva radiatiilor solare
  • vitaminizant – favorizeaza absorbtia fierului combatand anemia feripriva
  • combate depresia – actioneaza ca un tonic pe sistemul nervos
  • scade colesterolul „rau” din organism
  • imbunatateste vederea mentinand sanatatea aparatului vizual
  • mentine sanatatea pielii
  • previne bolile aparatului cardiovascular, (infarctul), stabilizeaza presiunea arteriala si previne ateroscleroza (previne oxidarea colesterolului LDL, precursor al celui care se depune pe peretii arterelor)
  • incetineste procesele de imbatranire
  • intareste sistemul imunitar
  • scade riscul dezvoltarii cancerului de prostata – din cauza continutului de alfa-tocofenol sau vitamina E
  • efecte optime asupra ficatului
  • regleaza metabolismul
  • combate durerea de cap
  • protejeaza ADN-ul la nivel celular
  • creste pofta de mancare la copii, ajutandu-i sa creasca armonios – contine vitaminele A, E, D si C
  • aduce beneficii femeilor insarcinate inlocuind vitaminele prenatale
  • afectiuni oculare – precum conjunctivita, cataracta sau diferite tulburari de vedere

In continutul Gacul mai intra si acidul galic, (dand randament impotriva cancerului, constatandu-se ca este toxic pentru celulele maligne si inofensiv pentru cele sanatoase), rutina (o glicoliza cu puternice efecte antioxidante), vitamina E precum si o serie de acizi grasi esentiali.

Gacul nu contine zahar, avand un indice glicemic redus, si nu contine coloranti sau arome artificiale.

Contine: 

70% Graviola si 30% Gac

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Graviola cu Gac”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *